Cel mai nou roman al lui Radu Țuculescu, „Femeia de marțipan” se lansează vineri

Romanul „Femeia de marțipan”, cel mai nou volum al scriitorului Radu Țuculescu, va fi lansat, vineri, în format online.

Romanul scriitorului Radu Țuculescu, „Femeia de marțipan”, publicat în colecția Fiction Ltd a Polirom va fi lansat online, vineri, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a editurii.

Romanul spune povestea lui Martin Breda, care a absolvit liceul și e hotărât să devină detectiv criminalist. Înainte de a urma studiile superioare, lucrează în diverse locuri ca muncitor necalificat, dornic să cunoască diferite medii și tipologii umane. O întâlnește pe Maraia, o tânără învăluită într-un abur enigmatic, pasionată de chimie și de… alchimie. Iubirea lor se va împlini într-o călătorie presărată cu întâmplări și întâlniri uimitoare prin mari orașe europene: Viena, Praga, Amsterdam, apoi cu vaporul pe Rin, de-a lungul malurilor cu crame, castele și legende, până la Basel. La universitatea de aici, Maraia studiază structura lacrimilor și tratatele lui Paracelsus. Martin Breda pornește în căutarea unui straniu criminal în serie, pe care detectivii elvețieni n-au reușit să-l descopere. Va izbuti el oare?

„Femeia de marțipan” este un roman incitant, cu suspans, umor și mister, aventuri și scene erotice de fină senzualitate.

Radu Țuculescu este ăscut în 1949, la Târgu Mureș și a crescut la Reghin. Este romancier, dramaturg și traducător din limba germană. A absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, secția vioară.

A publicat romane precum „Ora păianjenului” (1984), „Degetele lui Marsias” (1985), „Umbra penei de gâscă” (1991), „Povestirile mamei bătrâne” (2006), „Stalin, cu sapa-nainte!” (2009), „Femeile insomniacului” (2012), „Mierla neagră” (2015), „Măcelăria Kennedy” (2017) și volume de teatru: „Ce dracu’ se-ntâmplă cu trenul ăsta?” (2004), „Bravul nostru Micșa!” (2010).

Țuculescu a primit premii naționale și internaționale pentru proză, teatru, traduceri și film de televiziune. Cărțile sale au fost traduse în Germania, Italia, Franța, Ungaria, Austria, Cehia, Israel, Serbia, Ucraina, iar piesele de teatru au fost jucate în cehă, maghiară, engleză, ebraică, italiană, franceză.

(sursa: Mediafax)