Festivalul AWAKE revine in vara aceasta sub o noua forma, adaptata pandemiei.

Primul festival boutique din Romania, AWAKE, va reveni in 2021 sub forma unei serii de evenimente cu capacitate limitata, ce se vor desfasura in aceasta vara in mai multe orase din tara. Biletele achizitionate pentru editia din 2020 raman valabile pentru oricare dintre orasele in care vor avea loc noile editii AWAKE.

AWAKE a fost primul festival autohton care a anuntat faptul ca editia din 2020 nu va mai avea loc, imediat ce impactul pandemiei de Coronavirus COVID – 19 a devenit evident la finalul lunii februarie a anului trecut, inainte ca guvernul roman sa anunte interzicerea festivalurilor din vara. “Inca din vara anului trecut am decis sa ne pastram echipa si sa lucram la un plan care sa readuca AWAKE sub forma unui festival cat mai sigur, adaptat pandemiei. Evident ca am sperat ca vom putea reveni la munca in mod ‘normal’ in 2021, dar nu puteam sa ne bazam doar pe speranta. Suntem aproape in februarie si in continuare activitatea intregului sector de evenimente este oprita, nu avem siguranta ca in vara se vor putea organiza festivaluri cu zeci de mii de oameni sau vor fi permise tot evenimentele cu capacitate limitata.” a declarat Laura Coroianu, directorul festivalului.
AWAKE 2021 va deveni astfel un festival nomad, urmand a se desfasura in fiecare weekend intr-un alt oras din tara. In acest moment lista include, alaturi de domeniul Teleki din Gornesti, Mures, cel putin inca patru orase: Constanta, Iasi, Cluj Napoca si Bucuresti. “Pandemia a venit cu restrictii si chiar o reticenta in a mai calatori, prin urmare unul dintre scopurile noastre a fost sa putem duce feeling-ul de festival la fanii AWAKE acasa, la ei in oras. AWAKE se va adapta anul acesta, va fi un festival “nomad”, in care siguranta participantilor si respectarea normelor legale in vigoare devin prioritati. Vom pastra desigur ADN-ul de festival boutique de arta, muzica si idei, ramanand astfel fideli conceptului original AWAKE, dar vom veni si cu un upgrade inovator pe partea de experienta.” a adaugat Laura Coroianu.

Capacitatea noilor evenimente AWAKE va fi limitata, in acest moment festivalul bazandu-se pe un scenariu ce va permite acomodarea intre 1000 si 3000 de oameni pe zi in fiecare oras. Purtarea mastii, pastrarea distantei sociale, vaccinarea, testarea rapida, minimizarea aglomerarii de oameni sunt principalii factori ce au fost luati in calcul in planificarea festivalului, scopul principal fiind cel de a asigura sanatatea si siguranta tuturor celor implicati in evenimente, de la artisti si public, la echipa de organizare. “AWAKE a atras mereu un public implicat, responsabil, si nu ne facem griji cu privire la faptul ca fanii festivalului reprezinta target-ul perfect pentru a practica acest tip de solidaritate. Suntem in discutii cu reprezentatii autoritatilor si incercam sa obtinem cat mai din timp un raspuns clar in ceea ce priveste normele legale pe care statul roman le va impune pentru evenimente, dar din experienta anului trecut stim ca acest lucru poate dura. Speram totusi sa ne putem baza curand pe directii concrete, sa putem trece in etapa urmatoare a organizarii.” a declarat Guido Janssens, managing partner Emagic (compania-mama a AWAKE).

Mai multe detalii despre locatiile evenimentelor, datele de desfasurare, dar si despre concept, line-up si bilete vor fi anuntate in curand.

Festivalul AWAKE este implementat in 2021 cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021 in cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea finantarii nerambursabile este de 937.562,65 lei (193.731,30 euro).