ING Bank România prelungește programul de amânare a obligațiilor de plată ale clienților săi

ING Bank România prelungește programul de amânare a obligațiilor de plată ale clienților săi până la 15 martie 2021, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 227 din 30 decembrie 2020, anunță banca.

Astfel, persoanele fizice și juridice afectate de pandemia COVID-19 care necesită sprijin și care sunt eligibile conform noilor criterii pot solicita băncii amânarea plăților.

Pentru a fi eligibile, atât persoanele fizice cât și cele juridice trebuie să să nu aibă restanțe la momentul solicitării suspendării, iar data scadenței finale a obligațiilor de rambursare prevăzută în contractele de credit trebuie să fie ulterioară datei solicitării amânării obligațiilor de plată. În plus, eligibile pentru suspendare sunt plățile la creditele acordate înainte de data de 30 martie 2020 (inclusiv) și la cele care nu au fost declarate scadente anticipat până la 31 decembrie 2020 (inclusiv).

Perioada maximă de suspendare a obligațiilor de plată pentru un credit este de nouă luni. Aceasta va include, dacă este cazul, și perioada de suspendare de care a beneficiat clientul în 2020. Dacă, de exemplu, pentru un credit a beneficiat deja de șase luni de suspendare, mai poate solicita suspendare pentru acel credit pentru maximum trei luni. Dacă a beneficiat deja de nouă luni de suspendare a ratelor, nu mai poate beneficia de o nouă suspendare în temeiul Ordonanței.

ING Bank România menționează faptul că suspendarea obligațiilor de plată nu înseamnă ștergerea sau anularea acestora, ci doar amânarea lor. Ea presupune în continuare calculul unei dobânzi pentru perioada în care ratele sunt suspendate și perceperea acesteia după încheierea perioadei de suspendare.

(sursa: Mediafax)