682 milione de euro finanțare europeană pentru ISGU lui Arafat. Atât a primit anul trecut pentru dotarea echipelor de intervenții

Anul trecut, IGSU a primit o finanțare de 682 milioane de euro, bani europeni, pentru dotarea echipelor de intervenții. Planul cuprinde cumpărarea de elicoptere, șalupe și o navă multirol, dar nu și o banală saltea pneumatică care costă 1.000 de dolari pe internet.Intervenția dezastruoasă a pompierilor în cazul femeii de la Constanța, care a căzut de la fereastra apartamentului cuprins de flăcări, a ridicat problema dotării echipelor de salvare. Mulți s-au întrebat de ce nu a existat o stea care, odată montată, ar fi putut salva viața femeii care s-a refugiat pe fereastră din cauza flăcărilor, transmite Radio Europa Liberă.
Răspunsul ISU Dobrogea a fost că nu există așa ceva în dotarea ISU. „Inspectoratul nu este dotat, nu există în dotarea Inspectoratului nicio saltea. Au fost la un moment dat și s-au înlocuit cu alte mijloace de intervenție la înălțime – autoscări mecanice”, a fost răspunsul reprezentantului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea.
Sursa: Flux24.ro