Medic din Cluj condamnat la închisoare după 14 mărturii de mită

Chirurgul Ioan Dobrescu de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca a fost reclamat recent pentru felul în care a intervenit în cazul unei fetițe de 3 ani. Părinții susțin că, după ce i-a făcut fetiței radiografia în care se vedeau oasele puse strâmb, Dobrescu „s-a încuiat în birou”.

Medicul are o condamnare pentru mită și un dosar în care a primit o amendă administrativă și profesează în același spital. Conform dosarului consultat de ziariști, el le spunea mamelor că dacă nu-i dau mită e ca și cum ele „nu au grijă de copil” și dezvoltase un sistem de a primi bani, strâmbând din nas dacă nu era mulțumit, ca să nu fie surprins vorbind!

Prima oară, instanța a spus că mita nu are pericolul social al unei infracțiuni Ioan Dobrescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în cel de-al doilea dosar, însă nu a primit interdicția de a profesa, ci doar de a fi ales într-o funcție publică.

În primul dosar a scăpat cu o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei, fiindcă „fapta există, dar nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni”, spunea Curtea de Apel Cluj, citată de Clujust.ro.