Controale grele ale polițiștilor. S-a lăsat cu amenzi

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii clujeni, împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat 549 de efective.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate circa 160 de societăți comerciale, 188 de obiective de interes, 218 mijloace de transport persoane, fiind legitimate aproximativ 1.800 de persoane, transmit cei de la IPJ Cluj.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.100 lei.

Bunăoară, controalele derulate pe raza municipiului Dej și a comunelor arondate în scopul impunerii respectării măsurilor de protecție au vizat, în special zonele aglomerate, obiective de interes, societăți comerciale, precum și mijloace de transport persoane.

Peste 100 de persoane au fost legitimate în cadrul activităților, iar în urma abaterilor au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii implicați în activitățile preventiv-reactive au urmărit totodată și asigurarea siguranței rutiere, fiind astfel controlate în trafic aproximativ 70 de autovehicule, ocazie cu care au fost constatate trei infracțiuni rutiere, notează tot cei de la IPJ Cluj.

Șoferii depistați sunt cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În total au fost aplicate 70 de sancțiuni.