FOTO | Începe reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci

Consiliul Județean Cluj a desemnat, în urma soluționării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestațiilor formulate, câștigătorul licitației privind execuția lucrărilor de reabilitare ? ??????????-??????? ?????? ?????? si ? ????????-???????? din localitatea clujeană Răscruci.

?? ????? ?? ????????? ?? ?? ???????? ??? ??? ?????, ?????? ????? ???????? ?? ????? ?? ?????? ?? ????????? ???????? ?? ?? ????????????? ?????????, ?? ????? ??????????? ?? ?????? ?? ????, spun cei de la Consiliul Județean Cluj.

În valoare de 27.670.836 RON fără TVA, lucrările de restaurare și conservare a castelului vor debuta după semnarea contractului de execuție și vor avea un termen de finalizare de maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere. Consiliul Județean urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

Va fi, astfel, amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.