FOTO | Începe reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci

Consiliul Județean Cluj a desemnat, în urma soluționării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestațiilor formulate, câștigătorul licitației privind execuția lucrărilor de reabilitare 𝙖 𝙞𝙢𝙤𝙗𝙞𝙡𝙪𝙡𝙪𝙞-𝙘𝙡𝙖𝙙𝙞𝙧𝙚 𝘾𝙖𝙨𝙩𝙚𝙡 𝘽𝙖𝙣𝙛𝙛𝙮 si 𝙖 𝙥𝙖𝙧𝙘𝙪𝙡𝙪𝙞-𝙢𝙤𝙣𝙪𝙢𝙚𝙣𝙩 din localitatea clujeană Răscruci.

𝑁𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚 𝑐𝑎 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑎 𝑠𝑒 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑒𝑧𝑒 𝑐𝑎𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑙𝑒𝑟𝑡, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡 𝑐𝑎𝑠𝑡𝑒𝑙𝑢𝑙 𝑠𝑎 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑎 𝑓𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑠 𝑖𝑛 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑖𝑡𝑢𝑙 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐 𝑠𝑖 𝑎𝑙 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑒 𝑑𝑒𝑐𝑢𝑟𝑔 𝑑𝑒 𝑎𝑖𝑐𝑖, spun cei de la Consiliul Județean Cluj.

În valoare de 27.670.836 RON fără TVA, lucrările de restaurare și conservare a castelului vor debuta după semnarea contractului de execuție și vor avea un termen de finalizare de maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere. Consiliul Județean urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

Va fi, astfel, amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.