Dan Barna spune că paşaportul COVID ar putea deveni obligatoriu

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni seară, la emisiunea „România 9” de la TVR 1, că paşaportul COVID ar putea deveni obligatoriu şi că introducerea obligativităţii acestui document „se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească”.

„Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească şi sunt state care pe bună dreptate vor… Şi noi ne dorim să nu mai ţinem în carantină toţi turiştii sau oamenii de afaceri care vin. Dacă oamenii pot să îţi dovedească că sunt vaccinaţi, că au testul făcut, atunci poţi să… are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care şi-au asumat vaccinarea sau cei care au şi test şi vaccinare pot să vină”, a afirmat Barna.

Făcând referire la protestele împotriva vaccinării obligatorii, organizate organizate la sfârşitul săptămânii trecute în mai multe orașe din România, Barna a spus că e dreptul oamenilor să protesteze, însă a subliniat că „în orice societate există o componentă care crede că, folosind ceai de muşeţel, repari fractura de genunchi”.

Sursa: Agerpres