La Cluj au fost făcute de două ori mai multe plăți online în 2021 față de anul anterior

În primele două luni din 2021 au fost înregistrate peste 51.000 de plăți electronice la primăria Cluj-Napoca, un număr dublu față de 2020, a anunțat luni, primarul Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că această creștere poate fi pusă pe seama procesului accelerat de digitalizare al administrației locale, în contextul pandemiei.

„În primele două luni ale anului a fost înregistrat un total de 51.121 plăți electronice – dublu față de 2020 – prin intermediul opțiunilor oferite de Primăria Cluj-Napoca online. Firesc, digitalizarea activității primăriei a fost accelerată în contextul pandemiei COVID-19, iar clujenii au fost receptivi. Avem o diferență de peste 24.000 cetățeni care au ales în 2021 să nu mai vină la ghișee, ci să rezolve obligațiile legale cu privire la taxe, impozite locale sau alte tipuri de plăți, de la distanță, prin internet”, a scris Boc pe pagina lui de Facebook.

Acesta susține că în prezent Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția clujenilor peste 250 de servicii și proceduri online, pentru a diminua efortul oamenilor și a crește eficiența activității.

„Un exemplu recent este <Tichetul albastru>, prin care orice persoană poate interacționa online, printr-o platformă video, cu funcționarii publici, în loc să se deplaseze la Primărie pentru o întâlnire directă, economisind astfel timp”, a mai scris primarul pe rețeaua de socializare.

(sursa: Mediafax)