Percheziții în Cluj. Persoane bănuite de proxenetism și trafic de persoane FOTO

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj au efectuat 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc.

Potrivit IPJ Cluj, ieri, 18 martie, polițiștii și procurorii din Cluj Napoca au efectuat percheziții domiciliare la persoane din Cluj, Arad, Satu Mare și Baia Mare. Activitatea a fost derulată în cadrul unui dosar penal de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri și efectuarea de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit faptul că, din anul 2020 și până în prezent, respectivele persoane ar fi recrutat, transportat și găzduit mai multe femei din Satu Mare, în Cluj-Napoca, Arad, Baia Mare sau Satu Mare, unde le-ar fi determinat sau obligat să practice prostituția.

De asemenea, una dintre persoanele cercetate este bănuită de comercializarea substanțelor interzise, care ar fi fost consumate atât de cei în cauză, cât și de persoanele care ar fi practicat prostituția.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit și ridicat 13 telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 2 memory stick-uri, 2 plicuri cu substanță  albă, 32 de plicuri cu urme de substanță albă, 2 bucăți de substanță solidă albă, un cântar de mare precizie, 3.300 de lei și mai multe înscrisuri. 

Față de doi bărbați, de 25, respectiv 39 de ani și o femeie, de 24 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.