VIDEO | FCSB învinge pe CFR Cluj în derby-ul Ligii 1

FCSB și CFR Cluj, formațiile care împărțeau primul loc în Liga 1 înainte de etapa a 28-a, s-au confruntat vineri seara pe Arena Națională, în derby-ul Ligii 1. FCSB s-a impus meritat cu 3-0, profitând de un șir incredibil de erori ale clujenilor.

Meciul de pe Arena Națională a fost arbitrat de cel mai bun arbitru român al momentului, Ovidiu Hațegan, care în minutul 41 a luat o decizie importantă, care a influențat decisiv soarta meciului, eliminându-l pe portarul Arlauskis.

La clujeni au lipsit câțiva titulari importanți, în special din compartimentul ofensiv, ceea ce a făcut ca aceștia să nu fi trimis nici un șut pe spațiul porții. Prima repriză a fost dominată de gazde, care au avut 5-6 ocazii mari, ardelenii neprimind gol în special datorită intervențiilor lui Arlauskis.

FCSB a deschis scorul în debutul reprizei secunde, la o fază în care Chipciu a făcut cadou o minge în careu lui Darius Olaru, care a profitat, șutând din prima (1-0, min. 49).

Golul de 2-0, a venit în minutul 63, tot în urma unei erori a apărării clujene. Camora a pasat direct lui Olaru, al cărui șut la nimerit pe Burcă și apoi a fost împins în poartă de Florin Tănase.

Clujenii au reușit și ei să se apropie de poarta adversă, însă cea care a marcat din nou a fost tot FCSB, prin „argintul viu” Olimpiu Moruțan, care a încununat un joc foarte bun cu un gol frumos, dintr-un șut plasat cu latul, din marginea careului (3-0, min.78).

FCSB a câștigat un meci dominat integral, desprinzându-se cu 63 de puncte în fruntea clasamentului, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat.

(sursa: Mediafax)