Compania de Transport Public Cluj-Napoca se află în top 10 companii din sectorul transportului în Europa în funcție de numărul plăților digitale efectuate de călători.

Astfel, în luna martie 2021, CTP Cluj-Napoca a înregistrat în evidențele sale contabile un record absolut de 1.074.226 vânzări electronice.

Adică, aproape 1.075.000 de bilete cumpărate de călătorii noștri prin sistemele electronice de plată amplasate în mijloacele noastre de transport public, prin SMS, 24 PAY, Ticketing si POS-uri. Numărul plăților digitale din martie 2021 este cu 28% mai mare decât încasările înregistrate în bilanțul CTP în luna noiembrie 2020, când s-au achiziționat 772.814 bilete achiziționate prin instrumente de plată digitale.

FOTO| Clujlive.ro

Acest comportament european al călătorilor noștri ne onorează și ne obligă în aceeași măsură să continuăm cu și mai multă energie procesul de modernizare al CTP și să o adaptăm rapid la cele mai înaintate tehnologii.

Suntem recunoscători călătorilor noștri pentru fidelitatea și susținerea pe care ni le acordă și ne străduim să prestăm în fiecare zi, ceas de ceas, în Cluj Napoca și în zona metropolitană, un serviciu de transport public prompt, civilizat și în siguranță.

Mai menționăm că CTP este în același trend de succes cu țara noastră.România se află pe podiumul european al plăților electronice, fiind devansată în clasament doar de Marea Britanie și de Polonia. Este semnificativ faptul că România este urmată, la mare distanță, pe locul 4, de Italia și pe locul 5 de Franța,ceea ce demonstrează avansul puternic al plăților electronice din țara noastră. În același timp, acest indicator relevă o schimbare a comportamentui de plată al românilor care au înțeles avantajele tehnologiilor de plăți și au încredere să le folosească.

VISA este o asociație economică cu sediul în San Francisco (USA), care este formată din 21.000 de instituții financiare ce emit cărți de credit și debit.