Începe finala Ligii Naționale de Baschet Feminin

Sursa foto: 007sport.ro

Finala campionatului național de baschet feminin dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare debutează miercuri cu prima partidă, din seria de maxim cinci, în urma cărora se va stabili campioana sezonului 2020-2021. Primele două partide se joacă în secuime.

Cele două echipe se întâlnesc în finală pentru a treia oară consecutiv, în fiecare dintre precedentele sezoane (2028, 2019) câștig de cauză având Sepsi SIC. Anul trecut Liga Națională de Baschet Feminin a fost întreruptă după sezonul regulat, din cauza pandemiei de CoVid-19.

În actualul sezon, cele două formații s-au întâlnit în semifinalele Cupei României, dar și de două ori în sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Feminin, de fiecare dată impunându-se gruparea covăsneana. După eliminarea sătmărencelor, elevele lui Zoran Mikes au câștigat și primul trofeul al sezonului, Cupa României, după victoria în fața Universității Cluj-Napoca.

Din postura de campioana a ultimelor patru ediții de campionat (2016-2019), precum și a rezultatelor din acest sezon (inclusiv prezenta în sferturile de finală ale FIBA EuroCup Women), Sepsi SIC este favorita finalei, însă CSM Satu Mare pare o echipă care a devenit tot mai solidă, astfel încât seria dintre cele doua rivale, care se dispută după sistemul “cel mai bun din cinci meciuri”) nu exclude un meci decisiv.

Duelul opune si unele dintre cele mai valoroase jucătoare autohtone ale momentului: Godri-Parau, Mandache, Ghizila, Orban, Kelemen, Cătinean, Kovacs (Sepsi SIC) versus Cuic, Podar, Popescu, Kilin, Pop, Neagu, Szmutku (CSM Satu Mare).

Jocurile finalei se vor juca după următorul program:

5, 6 mai – Sfântu Gheorghe
10 mai – Satu Mare
11 mai – Satu Mare (dacă este necesar)
14 mai – Sfântu Gheorghe (dacă este necesar)


Finala mica a ligii naționale se va juca după sistemul “cel mai bun din trei meciuri”, între FCC Baschet UAV Arad și CSTBv CSU Olimpia Brașov. Primele două partide se vor juca în Sala “Victoria” din Arad, pe 5 și 6 mai, partida decisivă (dacă va fi necesară) urmând să se dispute la Brașov, pe 9 mai.

(sursa: Mediafax)