“Lume, lume … hai la piață.”

Asociația Meșterilor Populari Clujeni în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită la Piața Volantă organizată în incinta Parcului Etnografic “Romulus Vuia”, din Cluj-Napoca, în perioada 21 – 23 mai a.c., între orele 10.00 – 18.00.

Accesul publicului la eveniment se va face pe poarta principală, contra cost, prețul biletului fiind cel practicat pentru vizitarea muzeului.

Peste 60 de meșteri populari își vor expune produsele și își vor etala măiestria în confecționarea produselor tradiționale. Veți putea admira și achiziționa costume populare tradiționale, ștergare, fețe de masă, obiecte de ceramică, din blană sau piele, podoabe din lemn sau os sculptat, mărgele, jucării, ouă încondeiate și câte și mai câte.

Producătorii agricoli vă vor încânta simțurile cu legume și fructe, miere de albine, zacuscă, murături și  siropuri, ciocolată, turtă dulce dar și pălincă și vin, toate produse tradițional ca în casa bunicilor. Nu vor lipsi nici florile, aranjamentele florale, produse din lavandă, demonstrații la roata olarului, de pictură, ori cu croșeta.

Noi vom fi acolo și vă invităm să ne vizitați, să ne cunoaștem și să ducem împreună mai departe tradițiile și obiceiurile noastre strămoșești.

Reprezentanții presei locale sunt invitați  să participe vineri, 21 mai a.c. la lansarea Pieței Volante, în incinta Parcului Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 10.00.