Grupul STIHL a realizat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în 2020, ajungând la 4.58 miliarde euro la nivel global

Grupul STIHL a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 4,58 miliarde de euro, cu o creștere de 16,5% față de anul precedent (2019: 3,93 miliarde de euro), 90% din valoare fiind generată în afara Germaniei, țara de origine a companiei.  Grupul STIHL a avut o creștere de 9% la nivelul resurselor umane, atingând 18.200 de angajați la nivel mondial.  În ceea ce privește perspectiva anului curent, STIHL se așteaptă la o creștere a vânzărilor ca urmare a noilor produse introduse în piață.

Creșterea înregistrată se datorează cererii mari de utilaje de grădinărit și a faptului că din ce în ce mai multe persoane încep să se concentreze pe aspectul spațiilor verzi personale. În plus, din cauza pandemiei, mulți clienți au petrecut mult mai mult timp acasă anul trecut, având și disponibilitatea să se ocupe de îngrijirea propriilor curți.

În 2020, Grupul STIHL a realizat vânzări în creștere pe aproape toate categoriile de produse. Cele mai mari creșteri au fost realizate pe categoriile de utilaje cu acumulatori, ponderea vânzărilor totale atribuite acestor tipuri de produse atingând în prezent 17% din totalul vânzarilor.

O creștere puternică a vânzărilor a fost înregistrată și pe segmentul utilajelor alimentate cu benzină. „De la începutul pandemiei de coronavirus, în ciuda previziunilor pesimiste, am continuat să producem la cele mai înalte standarde, în conformitate cu cele mai exigente mecanisme de protecție împotriva infecțiilor, pentru a satisface cererea la nivel global. În martie și aprilie 2020, s-au înregistrat pierderi accentuate atunci când mulți dealeri au fost nevoiți să-și închidă temporar afacerile din cauza pandemiei coronavirusului. Cu toate acestea, cererea pentru STIHL a început să crească considerabil în luna mai, astfel încât am putut să compensăm rapid pierderile de la începutul perioadei ”, a explicat Dr. Bertram Kandziora, Președinte al Boardului Executiv STIHL.

Despre Grupul STIHL

Grupul STIHL dezvoltă, produce și distribuie utilaje profesionale pentru silvicultură, agricultură și peisagistică, precum și utilaje destinate utilizatorilor privați pentru întreținerea spațiilor verzi. Gama de produse este completată de soluții și servicii digitale. Produsele sunt distribuite prin intermediul dealerilor autorizați și al magazinelor online proprii STIHL. În prezent în rețeaua mondială STIHL activează peste 54.000 de dealeri în peste 160 de țări. STIHL produce în fabricile proprii în șapte țări: Germania, SUA, Brazilia, Elveția, Austria, China și în Filipine. Începând cu anul 1971 STIHL devine cel mai vândut brand de ferăstrău cu lanț din lume. Compania a fost fondată în 1926 și are sediul în Waiblingen, lângă Stuttgart. STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. În rețeaua STIHL din România operează peste 400 de magazine din care mai mult de 300 sunt dotate și cu unități de service.