Sondaj: Cine este cel mai potrivit președinte pentru PNL

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, fost premier, ar fi cel mai potrivit președinte al PNL, potrivit unui sondaj Avangarde, în condițiile în care doar Ludovic Orban și Florin Cîțu și-au anunțat candidatura la șefia formațiunii.

Întrebați cine ar fi mai potrivit să fie președintele PNL, dintre toți participanții la sondaj au răspuns că Emil Boc – 15%, Ludovic Orban – 10%, Florin Cîțu – 8% și Rareș Bogdan – 5%. Peste 60% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.

În ceea ce-i privește pe alegătorii PNL, aceștia îl preferă pe Ludovic Orban – 40%. Fostul premier este urmat de Emil Boc – 28% și de actualul premier Florin Cîțu – 17%. Aceștia sunt urmați de Rareș Bogdan – 12%.

Emil Boc a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu la conducerea PNL deoarece „el este viitorul”.

Sondajul arată și situația din USR PLUS. Astfel, cei care votează acest partid spun că Dan Barna (53%) ar fi mai potrivit să fie președinte, urmat la mare distanță de Dacian Cioloș (25%) și de Nicușor Dan (9%).

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20-30 mai 2021, având 915 subiecți, un eșantion probabilist, aleator simplu, și are o marjă de eroare de +/- 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

(sursa: Mediafax)