Balerinul și actorul Sergei Polunin, invitat special la TIFF-ul de anul acesta.

Starul internațional Sergei Polunin, balerin și actor, va fi prezent pentru pentru prima oară în România, la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca.

Tudor Giurgiu a declarat joi că invitatul special al festivalului este Sergei Polunin, o mare personalitate, cel mai mare dansator din lume, un artist extraordinar.

”El va susține un spectacol unic la Bonțida. E un artist complet, a jucat în filme, este un nume care umple săli”, a spus Giurgiu.

Polunin va fi prezent în 29 iulie la Castelul Banfy de la Bonțida în cadrul evenimentului Sergei Polunin Up, Close and Personal. De asemenea, în 28 iulie, la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca acesta va discuta cu publicul la proiecția documentarului ”Dancer”, care este o incursiune în viața sa tumultoasă.

Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Acesta a dansat pe scena Teatrului Balșoi din Moscova, la Scala din Milano, la Opera Națională din Paris, iar în prezent este invitat permanent al Bavarian State Ballet din Munchen.

Sergei Polunin s-a remarcat și în lumea filmului, după apariția în producții precum ”Crima din Orient Expres”, ”Vrabia roșie”, ”Corbul alb”.

TIFF va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august.