Dacian Ciloș lovește din nou! Ce a propus europarlamentarul român. Terheș acuză că se încalcă tratele UE.

De ceva timp, cei din grupul Renew Europe acuză și amenință Ungaria cu tot felul de lucruri care nu se suțin, dar se pare că prin aceste atacuri urmăresc impunera “Raportului Matic”, tuturor statelor mebre UE. Au început cu Ungaria pentru că se pare că acolo au și un opozant puternic, în persoana premierului maghiar, Viktor Orban.

CITEȘTE ȘI | EXCLUSIV – Alin Tișe le răspunde celor de la USR-PLUS: Nu vreau să politizăm subiectul acesta (…)mergem în instanță

A venit însă și opoziția prin vocea europarlamentarului Cristian Terheș care spune că prin supunerea la vot a unei rezoluții împotriva Ungarie se încalcă din nou tratatele Uniunii Europene.

Parlamentul European încalcă din nou tratatele UE, supunând la vot o rezoluție împotriva Ungariei pentru că a adoptat o lege care, printre altele, interzice ideologia de gen în scoli sau care prevede că mama e femeie și tatăl e barbat. Educația, conform tratatelor UE, e de competența statelor membre, prin urmare, nu doar ca acuzatiile contra Ungariei sunt absurde, dar ni se cere sa votăm cu privire la o chestiune ce nu e de competenta UE. Impreună cu colegii din ECR am propus o contra rezoluție care spune exact aceste lucruri. Cum poate Ciolos, USR-PLUS și grupul Renew Europe predica respectarea statului de drept în UE când ei sunt primii care cer să se voteze pe ceva ce nu e de competenta UE? Evident, voi vota împotriva acestei rezoluții absurde contra Ungariei. “, scie eurodeputatul Cristian Terheș într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI | Pot bărbații să nască? Ce prevede, de fapt, Raportul Matic adoptat de Parlamentul European și care a stârnit controverse și în România. Europarlamentarul Cristian Terheș explică – VIDEO