Italia a sărbătorit victoria din finala Euro 2020

Au existat scene de bucurie în toată Italia după ce naționala de fotbal a învins Anglia cu 3-2 după loviturile de departajare în finala Euro 2020 desfășurată la Londra, relatează BBC.

Fanii italieni au început petreceri de stradă în toată țara imediat după loviturile de pedeapsă.

“Sunt atât de fericit! Suntem campioni la Euro, voi sărbători toată noaptea, voi sărbători toată noaptea!”, a spus Beatrice Mattioli, din Roma, agenției de știri Reuters.

Zona fanilor din Piazza del Popolo din Roma a reflectat emoțiile serii, de la liniștea uimită de după golul rapid al Angliei până la exaltarea egalului și apoi la sărbătoarea de după loviturile de penalizare pe care unii abia au putut să le urmărească din cauza emoțiilor.

Focuri de artificii și torțe au explodat, steagurile italiene au umplut cerul și bucuria a revenit într-o țară care avea mare nevoie de așa ceva. După iadul pandemiei, raiul fotbalistic a readus zâmbetele oamenilor.

Vedeta a ceea ce ei numesc un miracol este Roberto Mancini, transformând o echipă națională din rușinea de a nu reuși să se califice la ultima Cupă Mondială într-o echipă neînvinsă acum în 34 de jocuri.

Italia a câștigat primul său titlu european de fotbal din 1968.

(sursa: Mediafax)