Autoritățile din Cluj intenționează să deschidă un centru de vaccinare la Mănăstirea Nicula. Pe 15 august are loc cel mai mare pelerinaj din zonă

Autoritățile din Cluj vor să deschidă un centru de vaccinare la Nicula, unde pe 15 august are loc cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal.

Reprezentanții Prefecturii Cluj au declarat, miercuri, că au în vedere operaționalizarea unui punct de vaccinare la Nicula.

Centrul de vaccinare urmează să fie deshis cu câteva zile înainte de 15 august, când are loc cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal.

„În cadrul nucleului județean de coordonare a vaccinării vom stabili toate detaliile legate de locație, program de funcționare, echipe ți alte resurse necesare”, au spus sursele citate.

Anul trecut, hramul s-a sărbătorit în condiții speciale la Mănăstirea Nicula, județul Cluj. Lumea a purtat mască și nu s-au mai dat tradiționalele sarmale la finalul slujbei.

Aglomerație a fost însă la Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Sute de credincioși s-au instalat sub cerul liber și au petrecut noaptea în rugăciune.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a devenit cunoscută în 1699. Preoții spun că atunci a plâns.

(sursa: Mediafax)