Terheș: 4 obiective ale neomarxistilor PNL-USR prin scumpirea curentului si gazelor

Într-o postare publică pe Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș, face o analiză completă a situației actuale din țară și explică cum au ajuns românii să traiască tot mai prost, zi de zi, plătind facturi tot mai mari.

Scumpirea facturilor de gaze si curent sub guvernul PNL-USR nu e accidentala ci programata si premeditata, scopul fiind implementarea obiectivelor neomarxiste antinationale pe care chiar neomarxistii le-au marturisit. Printre acestea amintesc:

1. Pierderea proprietatilor de catre oameniRomania este una dintre tarile UE cu cei mai multi proprietari. Romanul, din fire, cand a avut un pic de ban, si-a luat casa si pamanant. Cand esti proprietar si nu ai rate esti independent.

Cand stai intr-o casa unde ai rate pe 30 de ani, cum e in Vest, nu-ti permiti sa nu mergi la lucru pentru ca nu-ti convine ceva, astfel ca devii submisiv doar ca sa nu iti pierzi casa luata pe rate de 30 de ani. Venind acest val de scumpiri la facturi, destui oameni vor acumula atatea datorii incat vor ajunge sa nu le mai poata plati, astfel ca li se vor lua casele. S-a mai intamplat asta in Romania.Asa se implineste dorinta Oanei Bogdan de la PLUS, care a spus ca “Am fi mai buni dacă nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”.

2. Distrugerea economiei RomanieiToate econonomiile functioneaza pe curent. Tarile care doresc sa-si creasca economiile se preocupa in primul rand sa fie independente energetic. Nu poti creste economic cand depinzi de curentul facut de altii. De aceea si Ceausescu a facut in anii ’70 atatea hidrocentrale si termocentrale, ca sa nu depinda de curentul altora.Actualul guvern PNL-USR a inchis termocentrala Mintia, iar in 2015, cand Ciolos era premier, a fost de acord cu inchiderea minelor din Valea Jiului. Acelasi guvern PNL-USR lucreaza asiduu acum la inchiderea Complexului Energetic Oltenia, care da in prezent cca. 10-20% din curentul produs in Romania. In timp ce tarile din Vestul UE, prin gazul (Nord Stream 1 si 2) si carbunele pe care le aduc directe din Rusia, au ajuns sa-si scada pretul curentului, ceea ce le face produsele si serviciile mai ieftine, in Romania pretul curentului si gazului au crescut, ceea ce face ca produsele si serviciile din Romania sa fie mai scumpe.Pe scurt, guverul PNL-USR condamna economia Romaniei la pieire.

3. Saracirea populatiei Pretul mai mare la gaz si curent afecteaza toate preturile, de la paine la mersul cu masina sau autobuzul. In timp ce salariile si pensiile nu vor fi crescute de PNL si USR, dar preturile cresc si vor mai creste, rezulta ca puterea de cumparare a oamenilor va scadea, ceea ce inseamna cresterea saraciei.Efectul acestei saracii si saraciri a populatiei este atat scaderea economiei nationale cat si fortarea multora, din motive subzistentiale, sa plece iar la lucru prin strainatati, unde vor aduce, prin munca lor, plus valoare altor tari si economii.

4. Inventarea notiunii de “consumator vulnerabil”Dupa ce actualul guvern PNL-USR ia cu 10 maini de la toti romanii, vine acum si spune ca da cu doua degete sprijin pentru plata facturilor “consumatorilor vulnerabili”.Este exact strategia marxista de cand lumea: dupa ce i-au saracit pe toti oamenii prin politicile publice impuse, guvernul vine si spune ca-i ajuta un pic pe cei “mai saraci(ti)”. Un “consumator vulnerabil”, daca nu-si va putea plati facturile, va avea probleme inclusiv sa-si cumpere de mancare sa traiasca de pe o zi pe alta, din moment ce toate preturile vor creste.

Mai mult, prin acest “consumator vulnerabil” se va crea o alta birocratie, cu alti noi angajati la stat, care vor trebui sa filtreze dosare si cereri sa decida cine se califica sau nu pentru un astfel de ajutor.Solutia nu este sprijinirea “consumatorului vulnerabil” ci scaderea pretului energiei ca sa nu mai fie “consumatori vulnerabili”.

Acestea sunt doar 4 dintre multele efecte negative ale acestei politici antinationale promovate de guvernul PNL-USR.Prin aceste politici publice, acest guvern PNL-USR a distrus si dramul de putin capital romanesc care mai era in tara. Sub acest guvern PNL-USR Romania va ajunge din nou o tara in care vor fi foarte putini foarte bogati (cei despre care Citu spunea ca fac peste 3.000 de euro pe luna, ceea ce dovedeste – in mintea sa bolnava – ca economia bubuie) si foarte multi foarte saraci sau la limita saraciei.

Culmea este ca, sub acest guvern PNL-USR pretins de dreapta, Romania nu va mai avea clasa de mijloc. Ce face guvernul PNL-USR acum e echivalentul actiunilor comunistilor din anii ’50, care au impus cote taranilor care erau egale sau mai mari decat productia pe care le-o dadea pamantul. Scopul final era sa-i faca pe oameni ca, “de buna voie”, siliti fiind de saracie sau cu bocancul ori patul pustii, sa semneze ca isi dau pamantul in Colectiv.

Neomarxistii de azi PNL-USR doar repeta ce au facut marxistii din anii ’50 in Romania.