Maria Forna | Vaccinarea poate duce la evitarea numărului mare de îmbolnăviri cu virusul Covid 19 și restricțiile aplicate din această cauză în zonele rurale.

Ca să convingă cât mai mulți cetățeni din județul Cluj, Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică desfășoară în această perioadă o campanie de informare cu privire la importanța vaccinării.Împreună cu angajații IPJ Cluj, autoritățile vor împărți materiale informative în zonele rurale și speră că astfel rata de vaccinare să crească și în aceste comunități.


Maria Forna, consilier județean PNL, spune că la nivelul instituției se pune un accent deosebit pe campania de vaccinare dar și pe îmbunătățirea condițiilor din spitalele clujene.

“Bugetul pentru acest an a fost direcționat către două componente extrem de importante: infrastructura rutieră și infrastructura sanitară. Încă trecem printr-o perioadă generată de pandemie, Consiliul Județean și domnul președinte Alin Tișe au direcționat foarte multe fonduri în susținerea infrastructurii medicale la nivelul județului Cluj și aici mă refer la inclusiv reabilitarea spitalelor dar și dotarea acestora. Cu aceasta ocazie aș vrea să îi îndemn pe cetățeni să se vaccineze pentru că doar cu o rată mare de vaccinare ne putem relua viața pe care am avut-o înainte de pandemie și doar așa putem să reducem aceasta greutate care apasă pe sistemul medical.
Noi la Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică avem în desfășurare o campanie de informare a cetățenilor județului Cluj cu privire la importanța vaccinării. Împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție Cluj vom distribui pliante, afișe, vom merge chiar în teritoriu să discutăm cu cetățenii astfel încât să conștientizeze că problema este mai ales în zona rurală. Foarte mulți cetățeni din zona rurală nu s-au vaccinat și iată că tot în zona rurală deja avem UAT-uri care sunt sub cod roșu și aici mă refer la comuna Feleacu și la comuna Mărgău.
Sunt foarte multe centre la nivelul județului Cluj, sunt numeroase opțiuni de vaccinare atât în mediul rural cât și în mediul urban, cu centre fixe, centre mobile, drive thru..stă doar în puterea și în conștiința noastră să mergem și să facem acest pas pentru că deja foarte mulți cetățeni, aproape 50 la sută din populația activă a României s-a vaccinat și iată că nu au fost repercursiuni grave în rândul celor care s-au vaccinat. Eu personal m-am vaccinat în luna mai și de atunci până în prezent nu am avut reacții adverse.” a declarat Maria Forna pentru emisiunea Transilvania la Raport.