Arafat, despre congresul PNL:HG-urile existente prevăd situația ca un partid să organizeze întâlniri

Arafat, despre congresul PNL

Am fost întrebați, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente prevăd situația organizațiilor care organizează întâlniri statuare, cum e un AGA sau o formațiune politică care-și organizează o întâlnire, spune șeful DSU, Raed Arafat: „Nu s-a dat nicio derogare”.

„Nu s-a dat nicio derogare. Am fost întrebați, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente prevăd situația organizațiilor care organizează întâlniri statuare, cum e un AGA sau o formațiune politică care-și organizează o întâlnire. (…) Nu s-au făcut derogări și noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebați și subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate – ca și metri pătrați, ca și distanțare, ca și respectare de acces și așa mai departe”, spune Raed Arafat.

El a fost întrebat de ce, în contextul în care numărul de noi cazuri de infectări COVID-19 a crescut, Partidului Național Liberal i-a fost permisă organizarea congresului cu 5.000 de delegați.

PSD a sesizat Poliția, Jandarmeria și IGSU cu privire la organizarea congresului PNL: „Nu respectă rigorile legale în vigoare și, ca atare, capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Culmea tupeului! Să susțină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanții, în frunte cu președintele Iohannis! – încalcă orice restricții, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar național de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei”, a scris pe Facebook, vineri, Marcel Ciolacu.

– În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 145 de pacienți au murit. Numărul bolnavilor internați la ATI a depășit 1.100.

(sursa: Mediafax)