Cluj-Napoca a depășit incidența de 4 cazuri la mie

Cluj-Napoca a depășit vineri incidența de 4 cazuri la mie. Regulile după care funcționează localitățile cu rata de infectare între 3 și 6.

Orașul reședință a ajuns la o rată de infectare de 4,08 la mie.

Astfel, începând de sâmbătă, în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Cinematografele, spectacolele și concertele sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu test negativ sau vindecate.

Organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele menționate anterior.

Activitățile sportive desfășurate în aer liber se permit cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.

Nunți și botezuri se pot organiza cu maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp pentru fiecare persoană. La fel, participarea este permisă doar pentru persoanele care au certificatul verde.

Mitinguri și demonstrații se pot face cu maxim 100 de persoane.

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate aici.

În rest, restaurantele și cafenelele în interior, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

În comunele Cătina (12,08 la mie) și Ploscoș (9,66 la mie), începând de sâmbătă, oamenii nu pot ieși din case între orele 20.00 – 5.00 cu anumite excepții, iar magazinele trebuie să închidă la ora 18.00.