Un avion Fly Egipt a luat foc pe Aeroportul Cluj. David Cice: Aeroportul nu este de vină, pista este cea mai bună din România

Trenul de aterizare al unui avion Fly Egipt a luat foc pe Aeroportul Cluj.

Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forțe și mijloace din ISU Cluj. Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale, anunța ISU Cluj.

Vineri seara, la aterizarea unui zbor din Hurghada, al companiei Fly Egipt, s-au spart toate cele patru pneuri ale trenului principal de aterizare. Au luat foc. Urmare a acestui incident, pompierii aeroportului au intervenit remarcabil în două minute și au stins focul. Am activat planul roșu pentru situații de urgență. Din fericire când au ajuns echipajele de la situații de urgență focul era stins de pompierii Aeroportului. 

În aeronavă erau 113 pasageri care se întorceau din Egipt, de la Hurghada. Nu au fost victime și nu a fost avariată aeronava. Prin intervenția pompierilor s-au salvat viețile omenești și nu s-a extins incendiul. Au fost zboruri anulate și altele sunt întârziate. 

Este posibil să fi avut viteză foarte mare. Vor ajunge la Cluj specialiști care vor analiza probele. Am transmis piloților să păstreze toate probele. Aeroportul nu este de vină. Pista este cea mai bună din România. Este posibil să fi fost viteza prea mare, dar se va știi numai după ce se finalizează ancheta”, a spus directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.