Noul gazon de pe Cluj Arena, inaugurat luni la meciul Universitatea Cluj-FC Brașov

Noul gazon de pe Cluj Arena, schimbat în totalitate, va fi inaugurat luni, de la ora 17.30, la meciul dintre Universitatea Cluj și FC Brașov.

„Vechiul gazon și-a făcut pe deplin datoria, găzduind sute de meciuri și alte evenimente de succes. Noul gazon se prezintă în condiții excelente și este pregătit pentru a fi folosit. În ceea ce ne
privește, am întreprins toate demersurile necesare astfel încât reluarea competițiilor sportive pe Cluj Arena să survină cât mai rapid”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Reprezentanții CJ Cluj susțin că, în cei zece ani de la inaugurare, Cluj Arena a fost gazda unui număr impresionant de manifestări care au reunit milioane de spectatori din toate colțurile lumii. Astfel, de la data primului eveniment sportiv oficial și până la momentul înlocuirii gazonului, pe arena clujeană s-au derulat nu mai puțin de 239 de meciuri de fotbal, rugby și fotbal american.

Totodată, au avut loc 12 întreceri în domeniul atletismului, dintre care șase ediții ale Campionatelor Internaționale ale României, patru ediții de Campionate Naționale pentru seniori, tineret, juniori, o ediție a Campionatelor Balcanice de seniori și una a Campionatelor Europene pe echipe.

De asemenea, pe Cluj Arena au fost organizate 13 meciuri ale echipelor naționale de fotbal și rugby.

De asemenea, Cluj Arena a găzduit și manifestări artistice, printre care Untold, concerte ale unor formații și artiști renumiți, cum ar fi: Scorpions, Smokie, Roxette, Deep Purple, UB40, Dream Theater, Andrea Bocelli, Depeche Mode, etc.

(sursa: Mediafax)