Primăria Cluj-Napoca va implementa pe plan local, în premieră națională, legea care interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației centrale să mai solicite copii după avize sau alte documente emise de acestea

Emil Boc spune că legea, care exclude din prevederile sale administrația locală, este una ”șchioapă”, și speră ca ea să fie refăcută după revenirea parlamentarilor la muncă.

Legea care interzice autorităților centrale să mai solicite copii după diverse documente a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, și se aplică pe baza unui consimțământ expres al beneficiarului serviciului public, scrie transilvaniareporter.ro

Primarul Clujului spune că va face astfel încât prevederile acestei legi să devină obligatorii și în plan local.

”Am dat termen o lună să fie contactate toate instituțiile cu care colaborăm: Cadastru, Carte Funciară, ANAF, Sănătate, Pensii, Șomaj, toate instituțiile, și să le notificăm că, de la 1 februarie, noi vom cere în locul cetățenilor actele pe care ei trebuie să le depună la dosare, adică ce e obligație pentru ei să comunice la nivel național, să fie obligație și pentru autoritățile locale”, a declarat primarul Clujului.

Emil Boc spune că legea poate fi îndreptată, dacă aleșii din Parlament vor dori acest lucru.

”Această lege este, din nefericire, schioapă, adică e într-un picior, obligă doar autoritățile centrale, dar la nivel local… spune: voi mergeți în continuare cu dosarul cu șină. Se va schimba și legea, după ce se întorc parlamentarii din vacanță își vor da seama, probabil, că au uitat ceva pe drum, au uitat administrațiile locale”, a mai spus edilul clujean.

Tot de la 1 februarie, primăria clujeană va elibera la cerere, în format digital, certificate de urbanism de informare pentru fiecare doritor. În acest moment, la Cluj-Napoca, cetățeanul are la dispoziție peste 300 de proceduri digitale în relația cu primăria.