Comenzile pentru măştile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore

Cererea pentru măşti chirurgicale sau respiratorii de tip FFP2 a explodat în cazul a doi producători români, odată cu propunerea autorităţilor ca doar aceste două tipuri de protecţie să fie folosite, scrie ZF.

Şi creşterea galopantă a numărului de cazuri de COVID-19 din cauza variantei Omicron, mult mai contagioasă, îi deter­mină pe oameni să cumpere mai multe măşti, spun producătorii locali.

„Comenzile pentru măştile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore. Măştile chirurgicale au o permeabilitate mare şi facilitează utilizatorului o respiraţie uşoară, însă când vine vorba de o protecţie sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măştile respiratorii de tip FFP2 şi măştile FFP3. Măştile respiratorii sunt măşti de protecţie folosite înainte de pandemie în industrie şi au o mare eficienţă de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19“, a explicat Vasile Ene, director general Eversted.

Până acum, şi măştile textile erau acceptate, însă acestea nu oferă nicio protecţie în faţa virusului, spun specialiştii.

(sursa: Mediafax)