Schimbare la schimbare în transportul din Cuj-Napoca. Taxiurile cu clienți au voie pe benzile autobuzelor

Taxiurile pot circula pe benzile dedicate transportului în comun în Cluj-Napoca, dar numai în anumite condiții, a anunțat miercuri primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc anunță că în prima ședință ordinară a Consiliului Local din acest an a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se aprobă accesul și circulația taxiurilor pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun amenajate pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Regele Ferdinand, Calea Florești și Splaiul Independenței.

Conform acestuia, accesul și circulația sunt permise doar taxiurilor cu client, dar nu este permisă îmbarcarea-debarcarea clienților de pe această bandă.

De asemenea, nu se permite utilizarea stațiilor de transport public în comun ca puncte de îmbarcare/ debarcare a clienților, cu excepția intervalului orar 23:00-5:00.

Primarul anunță că măsurile vizează îmbunătățirea mobilității urbane și accesul rapid și în siguranță spre variate puncte de interes din Cluj-Napoca.

El adaugă că, în situația în care Comisia de circulație va fi sesizată de către Compania de Transport Public că pe o anumită linie se ajunge la o frecvență a mijloacelor de transport în comun de peste 60 autobuze/oră, atunci va fi limitată pe acea artera posibilitatea taximetrelor de a circula pe benzile dedicate.

(sursa: Mediafax)