VIDEO| CFR Cluj câștigă confruntarea cu Rapid București și astfel se plasează la opt puncte distanță față de FCSB (Video: C. Deac, M. Iosif și H. Moldovan )

CFR Cluj a reușit să profite de pasul greșit al adversarilor de la FCSB, câștigând duminică seara partida cu Rapid București, scor final 2-1, în etapa a 27 a Ligii 1. Ardelenii sunt pe prima poziție în clasament, la 8 puncte distanță de FCSB. Rapid e înafara zonei de play-off .

Clujenii au dominat prima repriză, având 5 ocazii importante în prima jumătate de oră, cu câteva intervenții salvatoare din partea portarului rapidist Horațiu Moldovan.

Ciprian Deac | CFR 1907 Cluj

În mintul 31, Rapid la pierdut pe Răzvan Onea, care a ieșit din teren accidentat, cel mai probabil la genunchi.

Ardelenii au deschis scorul, după ce Moldovan a respins în față o centrare a lui Deac, deviată de Dragoș Grigore. Graovac a fost pe fază și a introdus mingea în poartă, fără șansă pentru portarul rapidist.

După pauză, raportul de forțe s-a schimbat, Rapid urcând mai des în ofensivă, unde Otto Hindrich a fost pus și el la încercare.

În minutul 69, Junior Morais a egalat, după o fază plecată de la el, ajunsă apoi în caru la Rareș Ilie, care l-a pus pe brazilian în poziție de finalizare.

Horațiu Moldovan | portar FC Rapid București

Rareș Ilie a mai pătruns apoi o dată pe flanc, șutul său din lateral stânga fiind respins greu de Hindrich.

CFR Cluj a marcat golul victoriei în minutul 84, după o fază încâlcită, în care Graovac a șutat pe direcția lui Modovan, a cărui intervenție a trimis mingea în bara transversală. Apoi, Negruț a încercat să reșuteze, mingea deviată din nou ajungând la Deac, care a trimis în poartă de la marginea careului de 6 metri.

S-a încheiat 2-1, scor ce o scoate pe Rapid din cărțile calificării în play-off, pentru care mai are doar șanse teoretice, fiind necesar ca Farul să obțină doar 2 puncte din ultimele 4 meciuri, iar giuleștenii să câștige toate cele 3 meciuri rămase.

(sursa: Mediafax)

Mihai Iosif | Antrenor FC Rapid București