Românii aleg destinații îndepărtate sau inedite de Paște

Eliminarea restricțiilor de călătorie a dus la creșterea rezervărilor, cele mai multe cereri de circuite fiind de Paște. Peru, Argentina, Uruguay, Brazilia și Turcia se numără printre cele mai vândute circuite.

Eliminarea restricțiilor de călătorie pentru România (inclusiv la revenirea în țară), dar și pentru alte țări, a determinat o creștere substanțială a numărului de rezervări, în ultimele două săptămâni.

În cazul circuitelor și al destinațiilor îndepărtate, cele mai multe rezervări au fost efectuate pentru perioada Sfintelor Sărbători de Paște, arată un comunicat transmis de DAL Travel.

Cele mai vândute circuite sunt cele pentru America Latină (Peru – Colca – Nazca), pentru Turcia (Cappadocia și Turcia de Sud Est) și pentru Etiopia (”Leagănul umanității”).

De asemenea, s-a redeschis Indonezia, o destinație des solicitată înainte de pandemie de către turiștii români.

În topul destinațiilor și circuitelor de Paște se mai află Insula Madeira, Franța, Asia Centrală (Uzbekistan), Țările Baltice (Estonia, Letonia și Lituania), precum și America Centrală (Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras și Guatemala).

Aceste programe au o durată cuprinsă între 5 și 8 nopți de cazare pentru destinațiile mai apropiate, ajungându-se la 12 nopți de cazare în cazul Americii Latine. Tarifele pornesc de la 680 de euro de persoană în cazul Țărilor Baltice și pot ajunge la 2490 de euro în cazul Americii Latine.

Cel mai lung circuit este cel al Americii Centrale, care cuprinde șase țări și care are loc în perioada 23 aprilie – 14 mai (21 de nopți de cazare) și costă 4394 de euro de persoană.

(sursa: Mediafax)