Viktor Orbán l-a numit pe președintele Ucrainei printre adversarii săi

În discursul susținut duminică seara, după anunțarea rezultatelor alegerilor din Ungaria, Viktor Orbán l-a numit printre adversarii săi pe președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, relatează agenția MTI.

Şeful guvernului de la Budapesta a spus, în timpul discursului, că nu a mai avut, niciodată, atât de mulţi adversari. A enumerat, printre altele, „birocraţii de la Bruxelles”, „toţi banii şi toate organizaţiile imperiului Soros”, „mass-media internaţională de tip mainstream”, „şi la final, chiar şi preşedintele Ucrainei”.

El a spus că a înregistrat o victorie uriaşă, atât de mare încât se vede chiar şi de pe Lună, iar de la Bruxelles cu siguranţă.

„Arătăm bine de tot, arătăm din ce în ce mai bine, poate că nu am arătat niciodată atât de bine ca în seara aceasta”, a spus premierul, al cărui discurs a fost întrerupt de mai multe ori de scandările simpatizanţilor.

Despre victoria alianţei sale de partide a spus: „împotriva lor au fost puse în mişcare şi nişte centre internaţionale de putere şi organizaţii uriaşe”. Acestora le-a transmis că fiecare bănuţ oferit stângii din Ungaria a fost o risipă de bani.

„Stânga maghiară a fost cea mai proastă investiţie din viaţa lui nea Gyuri. Nu face decât să consume banii de doisprezece ani încoace”, a declarat preşedintele Fidesz, referindu-se la George Soros.

Premierul a mai a adăugat că, deşi rezultatele referendumului cu privire la legea protecţiei copilului nu sunt cunoscute încă, speră că au reuşit să apere şi copiii, respectiv familiile maghiare.

Alianţa Fidesz – KDNP (Partidul Popular Creştin-Democrat) a obţinut 53,16% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică, potrivit rezultatelor anunţate de Comisia electorală centrală de la Budapesta după numărarea a 96,63% din buletinele de vot, informează site-ul 24.hu.

(sursa: Mediafax)