Vasile Dâncu, despre posibila prezență în Ucraina a unor mercenari români: o informație falsă

Ministrul Apărării din România a comentat acuzațiile privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români. Este un procedeu propagandistic, o informație falsă, a spus demnitarul român.

Ministrul Vasile Dâncu susține că informația este falsă și că se poate verifica dacă numeroși români au trecut granița cu Ucraina.

„Este o informație falsă… Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina… Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă… Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dâncu la Digi 24.

Ministrul Apărării mai spune că rușii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

„Este un procedeu propagandistic… Vrea să arate că are date foarte exacte… E o incercare de a arăta că este o coaliție mondială împotriva Rusiei și de aceea nu reușesc ei în Ucraina”, a precizat Dâncu.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1,500 de români, susțin rușii. Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute.

(sursa: Mediafax)