VIDEO | CFR Cluj și Dinamo Kiev, alături de refugiații ucraineni: “Transmitem un mesaj împotriva războiului”

Oficiali celor două echipe de fotbal au fost prezenți la Hotelul Granata, cel care a fost la dispoziția unui număr impresionat de refugiați din Ucraina.

Acolo a fost prezent și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, principalii jucători de la CFR Cluj și Dinamo Kiev, precum și cei doi antrenori, Dan Petrescu și Mircea Lucescu. Cu toții au fost întâmpinați de mai mulți refugiați ucraineni, în cea mai mare parte copii, iar întâlnirea a fost una emoționantă.

FOTO | clujlive.ro

”E un meci cu totul special. Vrem să aducem oamenii pe stadion pentru a transmite un mesaj împotriva războiului. Va fi un joc pentru umanitate, iar toate încasările vor merge către cei care au nevoie. Pentru noi e important să ne continuăm activitatea, e importat să joace astfel de meciuri pentru a menține ritmul. Meciul are o semnificație deosebită. Apreciez gestul pe care l-a făcut CFR Cluj, care în condițiile unui final de campionat dificil a acceptat să ne primească și să organizeze acest meci, care trebuie să fie un semn de prietenie și de susținere. Întâlnirea cu refugiații a fost una emoționantă pentru jucători. Acești copii ar fi trebuit să fie acasă la ei”, a spus Lucescu.

“Am acceptat imediat acest amical, chiar dacă momentul pentru mine și pentru jucătorii mei nu este cel mai bun. Venim după două înfrângeri dureroase, dar asta nu e important acum. Vrem pace și să ajutăm pe cineva drag, Mircea Lucescu, cel mai important antrenor din istoria României.

Cu drag am acceptat acest meci, pentru mie nu contează rezultatul și mă rog să fie un joc fără stres și să fie mulțumiți fani. Cel mai important e poporul ucrainean, sper să îi ajutăm. Eu, alături de staff am cumpărat mai multe bilete și știm cât de important e pentru cei care și-au părăsit casele”, a declarat Petrescu.

Video | clujlive.ro