Reuniunile liderilor din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest, Consiliului European și Summitului Euro în format extins au loc la Bruxelles, joi și vineri. Consiliul European va discutata cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

La reuniuni participă și președintele României, Klaus Iohannis.

Reuniunea liderilor din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest va fi dedicată unui schimb de vederi cu partenerii din regiune pentru identificarea modalităților concrete de stimulare a proceselor de reformă și de întărire a cooperării în domenii cheie de interes comun, cu scopul consolidării rezilienței.

Agenda reuniunii Consiliului European va include o dezbatere strategică privind definirea relațiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiați din Europa, situația din Ucraina, din perspectiva evoluțiilor de securitate și a sprijinului acordat de Uniunea Europeană pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, în contextul publicării, la 17 iunie 2022, a Opiniilor Comisiei Europene, precum și rezultatele Conferinței privind viitorul Europei și etapele următoare.

În cadrul Summitului Euro în format extins vor fi abordate situația economică din Uniune și evoluțiile în ceea ce privește Uniunea Bancară și piețele de capital.

(sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.