Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervint în la un incendiu de apartament pe strada Grigore Moisil din Cluj-Napoca. La fața locului au fost trimise două autospeciale și o autoscară.

Incendiul s-a manifestat la parterul blocului, iar pompierii au evacuat doi adulți și un copil de la etajul doi, din cauza degajărilor de fum.

Doi copii și trei adulți care au inhalat fum sunt consultați de echipajele medicale și vor fi transportați la spital pentru investigații suplimentare.

In ceea ce il priveste pe scandalagiu, acesta a fost incatusat de mascati, a fost imobilizat iar ulterior a fost urcat intr-o ambulanta si transportat la Spitalul de Psihiatrie. Ar fi vorba despre un bărbat de 33 de ani cu probleme psihice, care ar fi dat foc apartamentului de la parter, pe fondul unui scandal cu vecinii.

Se pare ca individul era drogat si nu a vrut sa deschida usa la sosirea echipajelor de politie si ISU. Au fost chemati mascatii care au spart usa si l-au scos cu forta din apartamentul in care barbatul locuia si pe care l-a incendiat. Martorii spun ca acesta radea in momentul in care a fost evacuat.

IPJ CLUJ:

La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 08.15, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, pentru a interveni pe strada Grigore Moisil din municipiul Cluj-Napoca, întrucât o persoană de sex masculin manifestă un comportament agresiv și aruncă cu pietre pe stradă.

În baza sesizării, un echipaj de ordine publică a fost direcționat la fața locului pentru a lua măsurile necesare. Polițiștii au observat că este vorba de un bărbat recalcitrant, aflat în grădina blocului și care nu dorea să coopereze. Având în vedere aceste aspecte, pentru a lua măsurile legale, polițiștii au fost nevoiți să-l imobilizeze, bărbatul fiind ulterior încătușat.

În tot acest timp, a fost solicitat sprijinul patrulelor din apropiere pentru a li se acorda sprijin în cadrul intervenției.

Polițiștii au observat degajări de fum care proveneau din apartamentul bărbatului, situat la parter, fapt pentru care au pătruns imediat în interiorul acestuia pentru a se asigura că nu există persoane aflate în pericol.

De asemenea, polițiștii au evacuat 2 persoane aflate într-un apartament de la etajul 1, respectiv un adult și un minor.

Totodată, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale, jandarmi și echipaje din cadrul ISU, fiind luate măsuri pentru asigurarea locului în care s-a produs deflagrația și acordarea primului ajutor persoanelor.

Până în acest moment au fost transportate 6 persoane la o unitate medicală pentru mai multe investigații de specialitate.

În cauză, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.