Premierul se laudă cu o creștere economică a României care ar fi cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro

Creșterea economică înregistrată de România în primul trimestru al anului, care este cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro, are loc într-un context economic global complicat, transmite Nicolae Ciucă.

Economia României își continuă creșterea, potrivit celor mai recente date comunicate de Institutul Național de Statistică. Primul trimestru al anului a înregistrat o creștere de 6,4% față de perioada similară a anului trecut și de 5,1% față de ultimul trimestru. Am reușit să menținem dinamica creșterii economice, care confirmă eficiența măsurilor Guvernului de a sprijini economia și cetățenii în această perioadă marcată de crize multiple. Pasul decisiv pe care îl vom face este ca, prin măsurile guvernamentale, creșterea economică să fie resimțită într-o mai bună calitate a vieții oamenilor. Această creștere, cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro, are loc într-un context economic global complicat. Efectele pandemiei de Covid-19, criza prețurilor la energie și gaze naturale și agresiunea militară rusă din Ucraina au generat provocări majore pentru țara noastră”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul arată că pachetul de măsuri economico-sociale ”Sprijin pentru România” protejează mediul de afaceri și cetățenii, alături de măsurile de stabilizare a prețurilor plătite pentru energie, gaze naturale sau carburanți.

„Cele 90 de miliarde de euro, bani europeni aflați la dispoziția României în următoarea perioadă, și investițiile fără precedent finanțate de Guvern în acest an vor consolida economia, vor crea noi locuri de muncă și ne vor ajuta să trecem cu bine peste aceste crize multiple pe care le traversăm. Păstrarea cotei unice, încurajarea investițiilor și susținerea mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv”, conchide Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)