Virgil Popescu anunță că depune plângere penală împotriva lui George Simion

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că va depune o plângere penală împotriva lui George Simion, pe care îl acuză de tentativă de hărțuire și intimidare.

„Campania de hărțuire la adresa mea nu mă intimidează! Astăzi, în aeroport la Viena, unde am fost la cununia civilă a fiicei mele, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, am asistat la o tentativă nemaântâlnită de hărțuire și intimidare a lui George Simion împotriva mea”, a scris pe Facebook Vrigil Popescu.

Acesta a anunțat că respinge acuzațiile formulate de George Simion și condamnă „acest tip de comportament agresiv”.

„Nu mă voi lăsa intimidat de acest personaj, de această trompetă Putinistă și voi merge mai departe pe drumul independenței energetice a României. (…) Săptămâna viitoare voi depune a treia plângere penală împotriva lui George Simion și am încredere că până la urmă se va face dreptate”, mai spune ministrul Energiei.

„Știu că România și Europa trec printr-o perioadă complicată și este greu să avem încredere că se vor întâmpla lucruri bune. Dar dacă tolerăm acest tip de comportament, mai ales din partea unui parlamentar, nu o să ne faca bine. Poate este timpul să avem o dezbatere serioasă, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hărțuire și ce facem să prevenim. Mie nu imi este teamă, dar mă tem pentru copiii și familia mea. Pentru că este o granița foarte fină de la comportament agresiv verbal la comportament agresiv fizic. Și la cum s-a putut observa în ultima perioadă, din incidentele pe care le-am trăit cu acest invidid, nu cred ca mai are mult să devină agresiv fizic”, a adăugat Popescu.

Parlamentarul AUR George Simion a publicat duminică, tot pe Facebook, o filmare cu ministrul Energiei, însoțită de textul: „El se jură că nu fură și l-am prins la Viena…”.

George Simion spune, printre altele, în materialul video prezentat: „Domnule ministru de ce nu vă dați demisia? Cât mai aveți de furat din țara asta? Mai aveți de furat mult? (…) Nu mai putem tolera bătaia de joc la care a fost supus poporul român în ultimii 32 de ani cu hoți ca Virgil, pe care l-am identificat aicea pe Aeroportul din Viena”.

(sursa: Mediafax)