FOTO|VIDEO: Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” – acesta a fost jurământul rostit azi într-un glas de cei 301 elevi în fața părinților şi a bunicilor prezenți la ceremonie

Festivitate cu emotii si lacrimi de fericire astazi la Cluj dupa ce elevii Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca au depus juramantul militar. Au fost prezente numeroase oficialități județene și locale, parteneri ai școlii clujene, precum și familiile și prietenii elevilor.

”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” – acesta a fost jurământul rostit azi într-un glas de cei 301 elevi aparținând seriei iunie 2022 – aprilie 2023. 

”Dragi elevi, sunteți o generație de la care avem mari așteptări, în contextul întăririi forțelor de ordine și siguranță publică cu cadre tinere, pline de încrederea în forțele proprii și avântul specific vârstei. Sunt convins de faptul că veți profita la maximum de orele de predare, de ședințele practice și de orele de studiu, pentru a ajunge cât mai aproape de ceea ce societatea așteaptă de la voi. Dovediți-vă încă de pe băncile școlii calitățile de viitori parteneri de încredere ai colegilor din unitățile operative!” – a transmis elevilor directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, comisar-șef de poliție dr. Liviu-Gabriel Dumitru.

Seria de elevi iunie 2022 – aprilie 2023 este cea de-a 21-a pregătită de școala clujeană de poliție. Elevii provin din județele Alba, Arad, Arge, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș. Toți cei 301 elevi (71 de fete și 230 de băieți) se vor pregăti pentru specializarea Ordine Publică.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum 19 generații de agenți de poliție, peste 4.900 de agenţi de poliţie, alte două serii de elevi fiind în practică sau pe băncile școlii.