ES David Saranga tur de forță prin România la încheierea mandatului : Am venit să-mi iau rămas bun de la prietenii deveniți familie de-a lungul anilor.

Sursa foto | Facebook David Saranga

Preluare Facebook David Saranga

Rămas bun bucovinean: Am venit să-mi iau rămas bun de la prietenii deveniți familie de-a lungul anilor. Oameni cu suflet largă, oameni buni și calzi, intrări invitați care m-au copleșit cu dragoste.

Am venit să-mi iau rămas bun de la mama adoptivă @TAG, care a cusut cu mâinile ei, și m-a îmbrăcat în hainele tradiționale bucovinene. Bătrânul satului Vârnav, din Ilarion, cu el am semănat cartofi, și soția sa, tanti Zanovia, care ne-a asigurat prânzul în lanul cu cartofi, în coșurile tematice pline cu mâncărurile ei făcute manual.

Mama adoptivă Tanti Veruța, a împlinit recent 83 de ani, și puține sunt vremurile când a plecat din sat. O dată a fost acum 3 ani la vârsta de 80 de ani când a venit să viziteze locurile sfinte din Ierusalim. Când s-a întors de la vizita în Țara Sfântă a spus: „Acum pot muri în liniște”.

Când a auzit prima dată că am venit din Țara Sfântă în satul în care locuiește, primul lucru pe care l-a spus: „Probabil că Dumnezeu mă iubește, dacă te-a trimis aici”. Nu există nicio îndoială că Dumnezeu o iubește, la fel și eu și toți cei care o întâlnesc.

La vârsta de 8 ani a început să țese veșmintele tradiționale bucovineene, fiecare haină este o operă de artă și broderia durează multe luni. La 16 ani, s-a căsătorit, la 20 de ani, era deja mamă a trei fii și la 39 de ani a devenit din nou mama unui alt fiu.

La finalul primei întâlniri dintre noi am întrebat-o: „De vreme ce mama mea este în Israel, ai fi dispus să mă adopți ca fiu? “. ” Din fericire, ea a răspuns pozitiv. Așa cum facem în familie, și așa cum îmi făcea mama Saranga, în fiecare vizită tanti Veruta deschide o masă plină de lucrările ei.

Mulțumesc pentru ospitalitate. Mi-ai intrat în inimă. Promite-mi că vei reveni în vizită în curând!