Viktor Orban îndeamnă la o nouă strategie a UE în privința Ucrainei și spune că sancțiunile au eșuat

Sursa foto | tusvanyos.ro

Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei nu au funcționat, a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban, prezent la Școala de vară de la Băile Tușnad, relatează Reuters.

„Este nevoie de o nouă strategie care ar trebui să se concentreze pe discuțiile de pace și pe elaborarea unei propuneri de pace… în loc de câștigarea războiului”, a declarat Orban.

El a apus că Ungaria va rămâne în afara războiului din Ucraina.

Orban a adăugat că strategia occidentală privind Ucraina a fost construită pe patru piloni – că Ucraina poate câștiga un război împotriva Rusiei cu arme NATO, că sancțiunile ar slăbi Rusia și i-ar destabiliza conducerea, că sancțiunile ar afecta Rusia mai mult decât Europa și că lumea se va alinia în sprijinul Europei.

Orban a precizat că această strategie a eșuat, deoarece guvernele din Europa se prăbușesc „ca piesele de domino”, prețurile la energie au crescut vertiginos și este nevoie de o nouă strategie acum.

„Stăm într-o mașină care are toate cele patru anvelope găurite: este absolut clar că războiul nu poate fi câștigat în acest fel”, a spus Orban.

El a spus că Ucraina nu va câștiga niciodată războiul în acest fel „pur și simplu pentru că armata rusă are o dominație asimetrică”.

Orban a mai declarat că nu există nicio șansă pentru discuții de pace între Rusia și Ucraina. „Întrucât Rusia dorește garanții de securitate, acest război se poate încheia doar cu discuții de pace între Rusia și America”, a spus el.

(sursa: Mediafax)