Papa Francisc spune că are o mare dorinţă de a merge la Kiev după călătoria în Canada

Papa Francisc a declarat duminică că speră să viziteze Ucraina, în cadrul eforturilor sale de a încerca să pună capăt unui război care durează de cinci luni şi pe care l-a denunţat în mod repetat.

„Am o mare dorinţă de a merge la Kiev”, a spus Papa atunci când a fost întrebat despre o posibilă călătorie în Ucraina în viitorul apropiat. El s-a adresat în avionul papal jurnaliştilor care călătoreau cu el de la Roma în Canada, relatează Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei în Ucraina: luna trecută, el a acuzat implicit Moscova că duce un „război de agresiune crud şi fără sens”.

CITESTE SI | Un politician le-a explicat în sfârșit românilor ce se întâmplă-n lume. El se numește Orban. Viktor Orban.

Într-un interviu exclusiv acordat la începutul acestei luni, Suveranul Pontif a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova şi Kiev imediat după călătoria sa în Canada.

După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut niciun contact substanţial cu Vaticanul cu privire la o potenţială vizită, în timp ce Ucraina şi-a reînnoit invitaţia către Suveranul Pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala provinciei Alberta, la începutul unei călătorii în Canada în care îşi propune să prezinte scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în şcolile rezidenţiale unde mulţi copii indigeni au fost abuzaţi.

„Aceasta este o călătorie de penitenţă. Să spunem că acesta este spiritul ei”, a declarat el reporterilor în comentariile sale tradiţionale la începutul zborului.

Vizita de o săptămână va include cel puţin cinci întâlniri cu populaţia nativă, Francisc respectându-şi promisiunea de a-şi cere scuze pe teritoriul lor pentru rolul Bisericii în şcolile autorizate de stat, care au încercat să şteargă culturile indigene.

(sursa: Mediafax)