Rafila: E convingerea mea că nu vom ajunge în situația unui lockdown în România

Sursa foto: digi24.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este convins că România nu va intra încă o dată în lockdown din cauza COVID-19, chiar dacă numărul de cazuri noi este mai mare în fiecare zi.

Alexandru Rafila nu crede că va scădea numărul cazurilor de COVID-19 va scădea în perioada următoare în România, dar este convins că nu vom mai avea un lockdown și nici restricții impuse.

„Nu o să scadă. Săptămâna trecută am avut aproape 45.000 de cazuri, adică 7.000 și ceva de cazuri pe zi. Estimez că în raportarea de săptămâna viitoare, pe care o vom face luni sau marți, o să avem undeva în jur de 70.000 de cazuri înregistrate, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi”, a declarat Rafila, la Antena 3.

El a vorbit și despre situația valului 6.

„În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este legată de utilizarea, în anumite spații închise și în transportul în comun, a măștii. Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România sau la restricții care să limiteze activitatea economică și socială. Aceste noi valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție respiratorie, de obicei banală, și care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele”, a mai spus ministrul.

Sursa: Mediafax