Scandal pe modificările aduse regimului de impozitare a microîntreprinderilor. AUR cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în cazul Ordonanței privind modificarea Codului Fiscal.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus miercuri un memoriu la Avocatul Poporului prin care solicită instituției să sesizeze CCR în cazul Ordonanței Guvernului privind modificarea Codului Fiscal.

„Modificările aduse regimului de impozitare a microîntreprinderilor creează premisa unor discriminări între contribuabili. De asemenea, ordonanța conține reglementări neconstituționale care vizează situația angajaților cu contract de muncă cu timp parțial. Concret, guvernul a stabilit sarcini fiscale pentru angajații care lucrează part-time fără a ține seama de veniturile lor efective. Într-o perioadă de crize suprapuse, să faci așa ceva înseamnă o ticăloșie fără margini. Cerem Avocatului Poporului să intervină și să sesizeze CCR”, a declarat președintele George Simion.

Potrivit lui Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat, ordonanța a fost adoptată „într-o manieră care doar mimează legalitatea”.

„Astfel, ordonanța are la bază o motivare incompletă, deoarece unele reglementări sunt lipsite de orice analiză de impact ori justificare, chestiune dublată de lipsa conformității obținerii avizelor necesare pentru promovarea proiectului de act normativ, iar reglementările care sunt <motivate> sunt lipsite de claritate, precizie și previzibilitate”, susține Claudiu Târziu.

Conform acestuia, prin această ordonanță „scrisă pe genunchi, guvernul Ciucă și-a bătut joc de români”.

(sursa: Mediafax)