Peste 25 de milioane de euro, atât au încasat partidele în prima jumãtate a acestui de an. Banii reprezentã subvenții de la bugetul de stat.

Autoritatea Electorală Permanentă a virat, în perioada ianuarie-iunie 2022, în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

„Autoritatea Electorală Permanentă dorește să vă informeze că urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, a informațiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formațiunile politice din subvențiile de la bugetul de stat, conform informațiilor deținute precum și a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate. Menționăm că în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat”, potrivit unui comunicat de presă.

Partidul Social Democrat a cheltuit cei mai mulți bani, 73,85%, pentru presă și propagandă, iar Partidul Național Liberal 73,80%.

Partidul Mișcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă și propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate.

În cazul Partidului Pro România, cheltuielile cu personalul și cheltuielile cu onorariile avocaților, executorilor și experților au reprezentat 44,01% fiecare.

În cazul Uniunii Salvați România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate.

(sursa: Mediafax)