Inflaţia în zona euro a atins 8,9% / La nivelul UE, inflaţia este de 9,8%, iar în România de 13%

Inflaţia în zona euro a continuat să crească, atingând în iulie cota de 8,9%, în timp ce, la nivelul tuturor statelor din cadrul Uniunii Europene, rata inflaţiei este de 9,8%, în România fiind de 13,0%, conform datelor anunţate joi de Oficiul european pentru Statistici (Eurostat).

CITESTE SI : FAKE-NEWS, marca totalitarismului. Valabil pe axa Washington – Bruxelles – Moscova – Beijing! CORPORATOCRAȚIE sau OLIGARHIE, oricum SECURISM.

“Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 8,9% în iulie 2022, în creştere de la 8,6% în iunie. În urmă cu un an, rata inflaţiei era de 2,2%. Rata anuală a inflaţiei la nivelul întregii Uniuni Europene a fost de 9,8% în iulie 2022, în creştere de la 9,6% în iunie. În urmă cu un an, rata inflaţiei în UE era de 2,5%”, anunţă Oficiul pentru Statistici al Uniunii Europene, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

CITESTE SI : O româncă și un american merg în fiecare weekend în Ucraina să gătească pentru oamenii afectați de război.

Cele mai mici niveluri ale inflaţiei se înregistrează în Franţa şi Malta (6,8%), precum şi în Finlanda (8,0%). Cele mai mari rate ale inflaţiei sunt în Estonia (23,2%), Letonia (21,3%) şi Lituania (20,9%).

România a înregistrat în iulie o rată a inflaţiei raportată la nivel anual de 13,0%, potrivit datelor Eurostat.

(sursa: Mediafax)