Destinaţia Budapesta revine pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, operată de compania aeriană AirConnect. Prețurile sunt pe măsură 

Destinaţia Budapesta revine pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, operată de compania aeriană AirConnect 

Cluj-Napoca, 29 august 2022Aeroportul Internațional Cluj anunţă astăzi lansarea zborurilor regulate către Budapesta (Ungaria), destinație care va fi operată de către noua companie aeriană AirConnect, începând din 15 octombrie 2022, cu 2 frecvenţe săptămânale, în fiecare marţi şi sâmbătă. 

Zborurile spre Budapesta vor fi operate de compania aeriană cu aeronave de tip ATR 72-600, după cum urmează:  

Destinația  Perioadă de debut  Zile de operare Program de operare 
Budapesta (BUD) Din 15 octombrie 2022 Marţi CLJ 13:05 BUD 13:20 
BUD 10:20 CLJ 12:35 
Sâmbătă CLJ 11:05 BUD 11:20 
BUD 08:20 CLJ 10:35 

Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare  

Primele zboruri spre Budapesta au fost operate de pe Aeroportul Internaţional Cluj în anul 1998, iar ulterior acestea au fost operate cu întrerupere până la nivelul anului 2018. După o pauză de aproximativ 4 ani, zborurile de tradiţie spre capitala Ungariei revin în operare de pe aeroportul clujean, iar de acolo vor exista posibilități multiple de conexiune spre Europa, Asia, Orientul Mijlociu sau America de Nord. 

Budapesta, supranumită „Perla Dunării” este capitala unora dintre cele mai impresionante atracţii turistice din regiune, fie ele arhitecturale, culinare sau artistice, reprezentând unul dintre cele mai frumoase oraşe europene. 

Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta este principalul aeroport al Ungariei şi este situat la aproximativ 15 kilometri de centrul oraşului. 

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a precizat la rândul său:”Reluarea operării zborurilor directe spre Budapesta de pe Aeroportul Internaţional Cluj reprezintă răspunsul nostru în urma numeroaselor solicitări pentru acest zbor, din partea pasagerilor. Este un moment așteptat de aceştia, pentru că Budapesta este o destinație tradițională care completează excelent varietatea destinaţiilor disponibile de pe aeroportul clujean. Suntem convinşi că zborurile spre capitala Ungariei, vor continua să se bucure de aprecierea pasagerilor noștri și a celor din întreaga regiune deservită de aeroportul clujean. Această destinație va fi populară în rândul persoanelor care călătoresc în scop de afaceri dar şi turistic, pentru că Budapesta este o destinaţie încântătoare şi pentru un city – break.”  

AirConnect este o nouă companie aeriană înființată în România de către investitori privați, din dorința de a deservi piața regională din zonă. Compania a început operarea în august 2022, oferind zboruri interne în România, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale. 

Începând din sezonul de vară al anului 2023, compania aeriană AirConnect a anunţat că îşi va extinde operaţiunile pe Aeroportul Internaţional Cluj şi va opera în perioada 22 iunie 2023 – 17 septembrie 2023 zboruri inclusiv spre Constanţa, cu 2 frecvenţe săptămânale, în fiecare joi şi duminică. 

Mai multe informații cu privire la serviciile oferite sau orice alte informații despre AirConnect pot fi consultate pe site-ul companiei aeriene www.air-connect.com

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 60 de destinații regulate spre 19 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și 7 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.   

Aeroportul Internaţional Cluj – Partenerul călătoriilor tale!