TVR Cultural revine în grila cabliștilor după 10 ani de întrerupere

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat astăzi, 6 septembrie, în unanimitate, acordarea licenței pentru difuzarea pe satelit și în sistem digital terestru a postului de televiziune TVR CULTURAL.

TVR CULTURAL îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale și spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români. Dinamica şi realităţile mediului culturale vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură și al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România. Totodată, TVR CULTURAL va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale. 

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creațiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spațiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură și artiștii din generații diverse”, a declarat Dan-Cristian Turturică, PDG al SRTv.

Emisia postului TVR CULTURAL va fi reluată până la finalul acestui an.

TVR CULTURAL a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012. 

Reînființarea canalelor TVR INFO și TVR CULTURAL a fost aprobată de Consiliul de Administrație al SRTv, în ședința din 9 februarie 2022.