Clujul este singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ.

Potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar clujean, făcut public în cursul zilei de miercuri, 7 septembrie a.c., de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, județul Cluj este singurul din țară care a remediat în totalitate situația toaletelor și a grupurilor sanitare aflate în curtea unităților școlare clujene.

Forul administrativ județean susține în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor și grădinițelor. Doar în acest an, Consiliu Județean Cluj a repartizat UAT-urilor clujene cca. 33.000.000 de lei pentru finanțarea și a unor astfel de proiecte, dar și pentru susținerea investițiilor în infrastructura de bază.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Deși nu este o laudă și ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administrației județene a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar în acest început de an educațional. Clujul este singurul județ din țară cu școli și grădinițe racordate integral la apă curentă și cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile.”

În contextul în care  absolut toate școlile din județ dispun de apă curentă, preocuparea autorităților locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă și în cazul ultimelor 10% din unități în care apa există și poate fi folosită pentru spălat dar nu îndeplinește condițiile de potabilitate.

Consiliul Județean Cluj va continua procesul de susținere a proiectelor de modernizare a școlilor și de îmbunătățire a infrastructurii acestora.