“Vocea ta, viitorul tău, misiunea noastră!”

După cum vă spuneam în decursul săptămânii trecute, la Parlamentul European de la Bruxelles s-a desfășurat cel mai emblematic eveniment de tineret al Grupului PPE. Evenimentul a reunit peste de tineri delegați din toata Europa, într-un “Sat al tinerilor”, al grupului PPE, cu ocazia Anului European al Tineretului, anul 2022.

Alături de mine au fost 4 tineri dedicați comunității de la Cluj și dornici să afle cât mai multe despre viitorul Europei, al tinerilor cetățeni, Bogdan Moga, Goia Cătălin, Gabriel Mateș, Cătălin Moldovan. Le mulțumesc pe această cale că au acceptat invitația mea și că au arătat atât de multă deschidere spre a-și îmbogăți cunoștințele despre cele mai importante mecanisme, ce asigură mobilitate și șanse la un viitor mai sigur din toate punctele de vedere, tuturor cetățenilor europeni.

Aceste evenimente nu doar că sunt un prilej bun pentru a aduce tinerii dedicați mai aproape de Europa, de instituțiile și mecanismele definitorii, ci sunt și o ocazie extrem de importantă pentru noi să aflăm preocupările lor, nevoile lor și să întărim astfel parteneriatul cu cetățenii. Ei ne pot ajuta să găsim cele mai potrivite soluții unor probleme care de altfel nerezolvate, pot afecta generații întregi.